CSAPATUNK

PINTÉR LÁSZLÓ

Pintér László vagyok, a Centar za Integrativni Razvoj egyik alapítója és vezetője. Zágrábban, Splitben és Zadarban tanítok, illetve a budapesti ICD – Integrative Core Dynamics alapítójaként és vezetőjeként is működöm.

PINTÉR LÁSZLÓ

Pintér László vagyok, a Centar za Integrativni Razvoj egyik alapítója és vezetője. Zágrábban, Splitben és Zadarban tanítok, illetve a budapesti ICD – Integrative Core Dynamics alapítójaként és vezetőjeként is működöm. Az említett képzések keretében a személyes fejlődéssel és az integratív test-orientált terápiás munkával foglalkozom. Emellett integratív test-orientált terapeutaként dolgozom magánpraxisban. Inspirál, hogy olyan tehetséges emberekből álló csapatot gyűjtsek össze, akikkel kreatív módon olyan képzéseket szervezhetünk, amelyek a klasszikus oktatási rendszer hiányosságait kitölthetik.  A gyermekkor ideje a természeténél fogva spontán, kreatív életszakasz. Célom, hogy a Szülői Szerepben Programon keresztül is lehetővé tegyem a szülők számára, hogy támogassák magukban és gyermekeikben, a spontaneitás, a természetes intelligencia és a kreativitás képességét.

Szakmai képzés:

 • Pszichodinamikai és spirituális képzés, Snowlion Centre School, Franciaország, 4 év
 • Test-orientált pszichoterápia képzés, Core Energetics Institute West, Franciaország és Németország, 4 év
 • Oktatóképzés, Snowlion Centre School, Franciaország és Svájc
 • Oktatóképzés, Core Energetics, Horvátország
 • Klinikai pszichológia és korai gyermekfejlődés, Centre for Intentional Living, Hollandia, 3 év

MATEA BLAŽEVIĆ

Matea Blažević vagyok, a Blažević Pszichológiai Központ vezetője. Felnőttekkel, serdülőkkel és gyermekekkel is dolgozom, egyéni munkában és csoportfoglalkozás keretében is.

MATEA BLAŽEVIĆ

Matea Blažević vagyok, a Blažević Pszichológiai Központ vezetője. Felnőttekkel, serdülőkkel és gyermekekkel is dolgozom, egyéni munkában és csoportfoglalkozás keretében is. Három kolléganőmmel és egyben barátnőimmel alapítottam meg a Meleta Központot.

Az 1980-as években Robert Fulghum azt írta, hogy mindent, amit tudnunk kell, megtanultunk az óvodában. Érdekel, hogy milyen implicit tudást és érzéseket hozunk magunkkal óvodás korszakunkból, és hogyan kommunikálunk saját gyermeki részeinkkel. Az is érdekel, hogyan tudjuk felfedezni ezen részeink valódi vágyait, hogyan tudjuk ezeket kifejezni és beteljesíteni, anélkül, hogy közben magunkkal és a környezetünkkel szemben destruktívvá válnánk.

Szakmai képzés:

 • Pszichológia, Filozofski Fakultet Sveučilišta, Zágráb
 • Test-orientált pszichoterapeuta képzés, Centar za integrativni razvoj, Zágráb
 • Test-orientált pszichoterapeuta képzés, Centar za integrativni razvoj, továbbképzés
 • Klinikai expresszív művészetterápia (CEAT)
 • Klinikai expresszív művészetterápia – szupervíziós képzés, továbbképzés

MAJA PETKOVIĆ

Olyan praxist vezetek, amelynek célja a fogyatékkal élő gyermekek családjainak támogatása, egyesítve a gyermekkel és a szülőkkel való munkát.

MAJA PETKOVIĆ

Olyan praxist vezetek, amelynek célja a fogyatékkal élő gyermekek családjainak támogatása, egyesítve a gyermekkel és a szülőkkel való munkát. Emellett intervíziós támogatást is nyújtok a fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, egyéni munkában és csoportokban is. A szülőkkel való munkámon keresztül jutottam el a csecsemők viselkedésének és a szülőkkel való korai kontaktusnak a megfigyeléséhez, amelyről úgy vélem, jelentős hatással van a gyermek általános fejlődésére.

Szakmai képzés:

 • Oktatási – rehabilitációs magiszter, Edukacijsko-Rehabilitacijski Fakultet Zágráb
 • Fejlődési pszichológia PhD, Paris Descartes Egyetem, Franciaország
 • Játékterápia-gyakorlat, Rocky Mountains Play Therapy Institute, Kanada
 • Érzékszervi integráció csecsemők és fejlődési nehézségekkel küzdő csecsemők és gyermekek számára, Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Zágráb / CSPER, Szerbia
 • Neuroszenzomotorikus és reflexiós integráció (MNRI Masgut módszer), Avevita, Szlovénia
 • Test-orientált pszichoterápiás képzés Centar za integrativni razvoj.

KISHONTHY-KARDOS RITA

Kishonthy-Kardos Rita vagyok. A legkisebb családomban hárman vagyunk. Lányunkat, aki már a pubertás korban van, együtt neveljük a társammal. Több, mint 12 éve osztozunk a szülői feladatokban és igyekszünk egyensúlyban tartani azokat, egyenlő bevonódást biztosítva egymás számára.

KISHONTHY-KARDOS RITA

Kishonthy-Kardos Rita vagyok. A legkisebb családomban hárman vagyunk. Lányunkat, aki már a pubertás korban van, együtt neveljük a társammal. Több, mint 12 éve osztozunk a szülői feladatokban és igyekszünk egyensúlyban tartani azokat, egyenlő bevonódást biztosítva egymás számára. A várandósságot és a szülést sorsfordítóként éltem meg 30 évesen, mindezek hatására fordultam hivatásommal a női esélyegyenlőség területe felé, azóta a civil szférában dolgozom. Mindezt párhuzamosan önismereti és test-orientált terápiás munkával egészítettem ki, melynek eredményeként 3 éve ICD-terapeutaként is működök.

A Szülői Szerepben Programban azért veszek részt, mert fontosnak érzem, hogy legyen hiteles, önmagunkat tényleg számításba vevő felkészülési terepe a családi szerepre való készülődésnek, a szülőként megjelenő érzelmeinknek és nehézségeinknek. Ha én szülőként elbizonytalanodok, hálás vagyok azért, ha vannak körülöttem olyanok, akik segítenek a saját fogódzóimat megtalálnom. A csoport szervezésébe is ezért vágtam bele, hogy legyen természetes közege és ideje annak a formálódásnak, mely életünkön az egyik legnagyobb nyomot hagyja, ha a családalapítás mellett döntünk.

Szakmai háttér, tanulmányok:

 • Művelődési és felnőttképzési menedzser, magyar tanár egyetemi diploma – Debreceni Egyetem, 2001
 • Rendszerszemléletű és megoldásorientált coaching képzés – CoachOK Szakmai Szövetsége, 2011
 • Dúla alaptréning – Békés Dúlaműhely, 2011
 • Sexual Grounding Therapy – Basic képzés – 2013
 • Integrative Core Dynamics (ICD) önismereti és terapeutai képzés (880 óra) – Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, 2013-2017
 • Jelenleg 2 év ICD szupervíziós képzésben való részvétel folyamatban – Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, 2019-2020

VERDES DÓRA

Verdes Dóra vagyok. A három gyermekem születésének és a velük való együtt-változásnak a kihívásai életem legértékesebb felfedezőútjává váltak. Sokat tanultam anyaként a három gyermekemtől, majd szakemberként a test és lélek szoros kapcsolatáról, a korai élmények jelentőségéről, az elfogadó és támogató közeg erejéről, a szülés, a várandósság, a szoptatás és az anya-gyerek kapcsolat...

VERDES DÓRA

Verdes Dóra vagyok. A három gyermekem születésének és a velük való együtt-változásnak a kihívásai életem legértékesebb felfedezőútjává váltak. Sokat tanultam anyaként a három gyermekemtől, majd szakemberként a test és lélek szoros kapcsolatáról, a korai élmények jelentőségéről, az elfogadó és támogató közeg erejéről, a szülés, a várandósság, a szoptatás és az anya-gyerek kapcsolat fizikai és érzelmi törvényszerűségeiről.

Munkám és anyaságom alapját az a meggyőződés képezi, hogy a legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk, az az elég jó szülőség, amely saját külső-belső valóságunk megismerésén, elfogadásán és változásán keresztül érik meg. Önmagunk ismert és ismeretlen rétegeiből bomlik ki párkapcsolatunk mintázata, szüléseinek mikéntje és a gyermekeinkkel való kapcsolatunk minősége.

Önismereti utamon sorsfordító volt számomra a testtel, a mozgással és a légzéssel való intenzív munka, aminek során addigi megingathatatlannak érzett mintázataim és holtpontjaim kezdtek átalakulni. A test-orientált megközelítés munkám és életem immár elengedhetetlen és számomra legkedvesebb sarokköve lett.

Szülő-csecsemő konzulensként, szoptatási tanácsadóként és alkalmankénti dúlaként támogatom a szülőket egyéni és csoportos formában is saját útjuk megtalálásában.

Szakmai háttér:

 • La Leche Liga szoptatási tanácsadó 2007
 • SOTE laktációs szaktanácsadó képzés 2010- 2011
 • IBCLC nemzetközi vizsga 2011
 • Szülő-csecsemő konzulensi képzés – ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 2017-2019
 • Integrative Core Dynamics (ICD) önismereti és terapeutai képzés (880 óra) – Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, 2015-2019
 • Jelenleg 2 év ICD szupervíziós képzésben való részvétel folyamatban – Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, 2019-2020

SZEMEREY MÁRTON

Szemerey Márton vagyok, a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület elnöke és az ICD - Integrative Core Dynamics budapesti iskolájának tanára. Kutatóként és terapeutaként egyaránt az individuális és kollektív traumatizáció foglalkoztat, valamint a lelki működés és a testi folyamatok egymásra gyakorolt hatásainak elméleti háttere és terápiás szerepe.

SZEMEREY MÁRTON

Szemerey Márton vagyok, a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület elnöke és az ICD – Integrative Core Dynamics budapesti iskolájának tanára. Kutatóként és terapeutaként egyaránt az individuális és kollektív traumatizáció foglalkoztat, valamint a lelki működés és a testi folyamatok egymásra gyakorolt hatásainak elméleti háttere és terápiás szerepe.

Az ELTE Perinatális Szaktanácsadó képzés oktatójaként az elmúlt években egyre jobban vonzza figyelmemet a perinatális traumatizáció jelensége. Meggyőződésem, hogy a test és a lélek szakszerű bevonásával végzett traumafeldolgozás szülők és gyermekeik számára egyaránt nagy támogatást jelenthet egy boldogabb, szabadabb élet megteremtéséhez.

Szakmai képzések:

 • Japanológia és anglisztika tanulmányok – KRE, 2001-2007
 • Doktori iskola (pszichológia) – PTE, 2009-2012
 • Shiatsu gyógyász képzés – NSI, 2007-2011
 • Pszichodráma önismereti, asszisztensi és vezetői képzés – MPE, 2008-2017
 • Test-orientált pszichoterápiás képzések – SzPTE, 2010-