Bevezető előadás: Miért fontos az első három év?
– hogyan hatnak életünkre gyermekkori traumáink?

2019. november 15. (péntek)
18.00-19.30
HelloAnyu! családbarát közösségi tér és kávézó
1077 Budapest, Csányi u. 7.

Előadó: Pintér László

A gyermekkor első három éve az a meghatározó időszak, amelynek során későbbi pszichológiai fejlődésünk megalapozódik. Az életünk ezen szakaszában jelen lévő ritmusok és folyamatok, valamint a bennünket körülvevő körülmények kihatással lesznek jövőbeni pszichés-érzelmi formálódásunk mikéntjére, önérzékelésünk alakulására, és arra is, ahogyan magunkhoz, másokhoz és a minket körülvevő világhoz kapcsolódni fogunk. Ebben az időszakban épülnek későbbi életünk intim kapcsolatainak alapvető mintázatai is.

Szülőként különösen fontos az érzelmi érésünket alakító fejlődési mérföldkövek ismerete, hisz ezáltal könnyebben érthetjük meg gyermekeink reakcióit, és könnyebben találhatunk rá az egészséges fejlődésüket támogató, megfelelő, tiszta szándékú szülői válaszokra.

A Szülői Szerepben Program bevezető előadása hozzásegít a gyermek belső világának megismeréséhez, és annak megértéséhez, hogy milyen fejlődési szakaszokon megy át a gyermek, és hogy melyiknek mi a jelentősége és szerepe.

Különösen érdekes lehet a korai körülményeknek saját későbbi életutunkra és fejlődésünkre gyakorolt hatása, hiszen ezek fényében válik lehetségessé szülői hibáink korrigálása. Ez támogathat minket annak felismerésében is, hogy nem kell tökéletes szülőknek lennünk, hiszen mindig van lehetőségünk helyrehozni, amit elrontottnak vélünk.

Az előadás ingyenes. Regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken: szuloiszerepben@gmail.com, vagy +36 30 933 3169 (Verdes Dóra)

Jelentkezz a bevezető előadásokra!