Bevezető előadás: Kapcsolatközpontú szülőség
– Mi kapcsol minket össze a gyermekünkkel?

Budapest

Előadó: Kishonthy-Kardos Rita

Szülőközpontú nevelésről akkor beszélünk, ha a gyermek kimondottan a szülő igényeit elégíti ki, legyen az a családi vállalkozásba való besegítés, vagy akár megvalósítatlan karrierálmok betöltése anya és apa legnagyobb örömére. Mindemellett egy fokozott gyermekközpontú szemlélet is jelentkezik manapság sok család életében: ebben a modellben a felnőttek hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy gyermekük belső világát, tehetségét, elméjét a maximális mértékig kibontakoztassák.

Mi történik akkor, ha magára a kapcsolatra koncentrálunk: hogy az egészséges, őszinte és kölcsönös legyen a két „egész” fél között? Az efajta kapcsolatközpontú szülőségben kiterjedhet a figyelem egyszerre mind a gyermek, mind a szülő szükségleteire, melynek épségét természetesen a felnőtt szülő gondozza. Egyrészt felelősséget vállal azért, hogy megértse, mi az, ami épp fontos gyermeke életében, kíváncsian odafordulva felé. Mindeközben időt fordít önmagára és együttérzést mutat mindazzal, amit ő maga él át ebben a szerepben. Sőt! Őszintén és önmegtartóan meg tudja mutatni gyermekének saját átéléseit, örömeit és hibáit, és nem játssza a mindentudó, szupererős, sérthetetlen és rendíthetetlen felnőtt szerepét.

Ha fejleszted magadban a gyermekeddel való törődés képességét, és hiszel abban, hogy a szülőség egy képesség, ami tanulható, akkor gyere el a Szülői Szerepben Program következő toborzó előadására. Kiindulópontnak épp elég, ha arra szánod az időt, hogy közelebb kerülj saját magad és gyermeked jelenlegi belső világához, ahelyett, hogy azzal foglalkoznál, milyenné kellene válnotok.

Az előadás ingyenes. Regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken: szuloiszerepben@gmail.com, vagy +36 30 933 3169 (Verdes Dóra)

Jelentkezz a bevezető előadásokra!